Cześć wszystkim,
cóż za fantastyczny wątek! Myślę, że trafia w sedno dla tak wielu z nas tutaj. To kwintesencja historii z Kickstartera, prawda? Balansowanie, a często żonglowanie, między koniecznością pracy na etacie a płonącym pragnieniem projektu pasji.
Moja “praca na etacie” to zarządzanie projektami IT. Jest stabilna, pozwala opłacać rachunki i nauczyłem się w niej mnóstwo o organizacji i logistyce – umiejętnościach, które są zaskakująco przydatne gdzie indziej! Jest uporządkowana, przewidywalna i, szczerze mówiąc, czasem stanowi mentalną przerwę od kreatywnego chaosu.
Ale moja prawdziwa pasja, ta, która trzyma mnie do późna i wypełnia moje weekendy, to rozwijanie systemu RPG. Nazywa się ‘Echoes of Aethelgard’, to świat fantasy, który buduję od lat, wraz z historią, unikalną mechaniką i dziesiątkami niestandardowych projektów potworów. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższego roku uruchomię Kickstartera dla tego projektu, gdy wszystkie grafiki i główny podręcznik zasad zostaną sfinalizowane.
Jednak to żonglowanie jest prawdziwe! Po całym dniu spotkań i terminów, przestawienie się na twórcze budowanie świata i tworzenie zasad może być trudne. Często napędza mnie czysta upartość i trochę za dużo kawy. Jednak nie ma nic lepszego niż widzieć, jak postacie ożywają, czy projektować system, który naprawdę ekscytuje ludzi podczas testów. To tam czuję się naprawdę żywy i mogę wlać całą swoją kreatywną energię. Marzeniem jest oczywiście, aby ‘Echoes of Aethelgard’ pewnego dnia stało się czymś więcej niż tylko projektem pasji, być może nawet zrównoważonym przedsięwzięciem.
Zawsze jest tak wiele do nauczenia się – od strategii crowdfundingowych po produkcję, marketing i budowanie społeczności. Znalezienie właściwych informacji i inspiracji jest kluczowe. Stale szukam dobrego
zasobu, który destyluje złożone tematy w praktyczne porady, czy to dotyczące projektowania gier, zarządzania projektami, czy nawet po prostu kreatywnej motywacji.
Więc chciałbym usłyszeć więcej od was wszystkich! Jaka jest wasza praca na etacie i jaki jest ten projekt pasji, który naprawdę sprawia, że serce wam śpiewa, pomimo codziennego znoju?
Z niecierpliwością czekam na wasze historie!
Serial backer & tech enthusiast. Searching for the next big thing, one pledge at a time.